Oudervereniging (OV)

De Oudervereniging (OV) is er voor alle ouders en kinderen van ’t Schöppert. De OV organiseert – in samenspraak met de directeur en het team – allerlei leuke activiteiten die buiten het directe onderwijs vallen. Denk hierbij aan de welkomstbarbecue in september, Sinterklaas- en Kerstfeest, vossenjacht met Pasen. De OV zorgt verder voor decoratie van de school bij dit soort gelegenheden en stelt de OV budget beschikbaar voor bijv. klassenboeken tijdens de kinderboekenweek, schoencadeautjes en klassencadeaus met Sinterklaas, realisatie van de toneelavond en excursies, bijdragen aan avondvierdaagse en sponsorloop, etc. Tenslotte wordt vanuit de OV na elke vakantie de luizencontrole gecoördineerd.

De OV bestaat momenteel uit acht ouders en twee leerkrachten, die tien keer per schooljaar vergaderen. De OV doet graag een beroep op de klassenouders en andere actieve ouders om te helpen bij de diverse activiteiten. Hierover wordt gecommuniceerd via de nieuwsbrief van ‘t Schöppert, berichten op MaxClass en intekenlijsten bij de klaslokalen.

De OV bekostigt haar activiteiten uit drie inkomstenbronnen: de jaarlijkse ouderbijdrage, het ophalen van oud papier en de speculaastaartenactie.

Vrijwillige ouderbijdrage

Heeft u één of meer kinderen op ’t Schöppert? Dan bent u automatisch lid van de OV. Dit betekent dat u jaarlijks een vrijwillige ouderbijdrage betaalt waaruit de activiteiten van de OV worden bekostigd. De ouderbijdrage bedraagt € 25,- per kind per jaar en wordt door middel van automatische incasso geïnd in de maand oktober.

Is het betalen van de ouderbijdrage voor u lastig? U kunt dit aangeven bij de directeur van de school.

Mogelijk komt u in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport en Cultuurfonds Klik dan hier:

Ophalen oud papier

Een actieve groep vaders haalt elke maand het oud papier op in de wijk ’t Wilbert, Hengelose Es. Dit levert veel geld op voor de OV, waarmee dan ook weer extra activiteiten kunnen worden georganiseerd. Wilt u ook uw steentje bijdragen en oud papier ophalen? Graag!

Het oud papier wordt opgehaald op elke tweede woensdag van de maand en start dan om 17:45 uur bij school. Om 21:00 uur is alles klaar. Er wordt gewerkt met een roulatiesysteem. Aanmelden kan bij de coördinator: Jörgen Rötter, telefoon 06-29086164, e-mail jrotter1974@gmail.com.

Speculaastaartenactie

In de maand november organiseert de OV de speculaastaartenactie. Alle kinderen krijgen een bestellijst mee naar huis, met het verzoek om zoveel mogelijk (heerlijke) speculaastaarten te verkopen aan familie, vrienden, buren, etc. In de afgelopen jaren zijn op die manier steeds 1.000 tot 1.200 taarten verkocht. De opbrengsten zijn  bestemd voor school gerelateerde zaken voor alle klassen.

dsc_2185